tisdag 27 juli 2010

Tomgång


Tråkig. Känner mig lite tråkig. Tom. Andas men inte de där riktigt djupa andetagen. Som var med mig hela förra veckan. Gör min yoga men den känns som den går på tomgång. Bläddrar förstrött i yogaböckerna mina. Funderar på att beställa Scaravellis bok Awakening the spine, men kommer inte riktigt till skott. Inser att jag behöver yoga i sammanhang ibland. Träffa likasinnade som har samma livsstil. För det blir ju det till slut. En livsstil. Kanske går jag på tomgång för att stan är tom, det är tomt på jobbet och i vår lägenhet har vi rensat ut mängder av prylar och annat. Tomt. Inte farligt. Lite skönt. Men också en slags avsaknad av något. Förr kunde jag dra igång en mängd projekt för att inte ha det tomt. Nu. Som en förberedelse till något annat. Jag väntar. Och under tiden håller jag sinnet blankt, yogar och försöker göra mitt allra bästa. Som mr. Iyengar påpekar - Varje asana är ny varje gång jag gör den... nä, inte riktigt men jag försöker. Verkligen. Tomt.

8 kommentarer:

  1. jag hoppas du blir fylld igen snart. tänker mig att det kommer att vända snart, du verkar ge så mycket hela tiden. så det är klart att det kommer tillbaka. under tiden är det väl bara att känna hur tomgång känns. och andas igenom.
    varm kram

    SvaraRadera
  2. Det är lätt att fascineras av yogans storhet när man är djup i sitt andetag och när varje asana känns som en klackspark... det är mindre lätt när vågorna öst upp bråte på stranden och allt man gör på mattan mest känns som en utnött resår i byxan... Ändå är det just ytterligheterna, och allt däremellan, som gör att vi så gärna håller oss kvar i yogan. För det finns något för varje dag, varje sinnesstämning och varje period i livet. Till och med i tomgången finns något att lära, det är bara inte så fascinerande just då... :) Kram vännen min!

    SvaraRadera
  3. hoppas att du känner dig mer väl till mods snart :) jag känner dock igen mig i det du skriver och kanske ska det vara så ibland också för att man ska orka med :) ta hand om dig! kramar

    SvaraRadera
  4. Hej hej!
    Hoppas du känner dig bättre snart! Kanske går du och väntar på någonting? Det skulle vara jätte kul att träffa liksinnade människor, som gillar samma saker. Jag ska gå min första yogakurs i höst. Har du ingen shala du kan gå till? Det är kanske det du behöver?

    Ha lite tålamod att det är så här nu. Det vänder.

    Kramar*
    /S

    SvaraRadera
  5. Tomhet kan vara så svårt att känna å stanna i...eller härda ut eller vad det nu är man gör..strider ofta själv med just denna tomhet...svårt..jag kramar om

    SvaraRadera
  6. Wow! Jag ryser lite när jag läser det här. Det känns som att tomheten i tillvaron kan vara början på något annat, om du lyckas bryta igenom den. Som Sandra skriver: Det vänder. Frågan är vad som händer när det vänder.

    Jag tänker mig att en av svårigheterna i sitt yogiska liv är just när det känns som att det är på tomgång. Men lyckas man att bara vara i det (sukha mukha!) så kan det hända saker.

    Lycka till på din resa in i och igenom tomheten ♥

    SvaraRadera
  7. Såg din kommentar först nu Sol och blir glad av varje ord. Så rätt du har! Jag väntade ut det! Och nu kommer andra saker...

    SvaraRadera