tisdag 31 augusti 2010

Stå stadigt

Tänk så mycket huvudet säger till om. I kroppen. Jag har fullt upp med att grunda mig dessa dagar :) För jag tror det är viktigt. Att jag finns i fötterna och att de står stadigt. Går stadigt. Att hela benen är med. En stor del av mitt vuxna liv har jag befunnit mig någonstans mitt i kroppen...och i huvudet. Tankar och planer. Funderingar och frågor. Har liksom snurrat runt i mitt huvud och min mage. Benen har bara hängt med. Om ni förstår hur jag menar? Inom Shadowyogan är det ett fundament att stå på. Benen. Att de första serierna handlar om att bli stark där och grunda sig. Innan man går vidare. Kanske är det extra viktigt idag, att vi är så många som inte har varit helt i kroppen. Liksom svävande utanför. Eller snurr i skallen. Det har varit en stor fördel för mig, att hitta ner till fötterna. Stå stadigt. Balakrama - stepping into strenght - den första av serierna i Shadowyogan kan vara en riktig utmaning. Man kan tycka att rörelserna kan se enkla ut, men när man är inte är grundad, då behövs de. Så jag ägnar min morgon till den första serien, som jag inte gjort på väldigt länge. Och den känns fin. Står stadigt.



En liten snutt av just Balakrama, så vacker yoga av Emma Balnaves www.shadowyoga.com

7 kommentarer:

  1. Precis så har det varit för mig också, lever alldeles för mycket uppe i huvudet.. Vilken vacker yoga! Hade tänkt yin-yoga ikväll men nu fick jag sån inspiration att jag måste göra dom stående (i ashtangan) istället. Kram

    SvaraRadera
  2. Hej hej!
    Du är så inspirerande! Får jag önska mer videoasar på din blogg från shadowyogan? Det där var riktigt vackert. Jag förstår precis vad du menar, att man svävar någon annanstans. Fortsätt att skriva som du gör! Det gör det tydligare för mig.

    Kramar*
    /S

    SvaraRadera
  3. "Min" healare frågade... Vet du var du kapslat in din mesta energi? I huvudet, svarade jag. Och rätt hade jag. Jag VET ju att jag behöver grunda mej och jag VET ju att jag mår så himla bra av det. Därför är det så skönt att luta sig tillbaka i yogan, utan att vara lat, och lita på intuitionen och lusten att göra en viss yoga, en viss dag! Oftast blir det rätt då.

    SvaraRadera
  4. Mycket vackert. För mig är yogan grundande. Att komma ner med frågor och beslut till hjärtat istället för att stanna kvar i huvudet med alla beräkningar och praktiska saker är mig utmaning.

    SvaraRadera
  5. Vilken mäktig morgonmeditation du får uppleva!

    Blev själv alldeles salig av denna yogaförevisning, kan bara föreställa mig hur skönt det måste kännas i den fysiska kroppen.

    SvaraRadera
  6. hej annika!
    hoppas att du mår bra :) jag är inne och läser här varje dag, men är dålig på att skriva kommentarer. du är en verklig inspiration och jag tycker om att ta del av dina tankar :) ta hand om dig och ha en fortsatt bra vecka :) kram

    SvaraRadera
  7. Tänk så många vi är som fungerar lika :) Och visst är Emmas yoga vacker, man kan inte tycka annat! Molly, tack detsamma, läser också hos dig men kommenterar intealltid!

    SvaraRadera