lördag 25 september 2010

Att låta bli

Varit lite si och så med min egen yoga den här veckan. Inte haft riktig ork. Inte förmått mig gå upp en timme tidigare varje morgon. MEN. Jag har bara låtit det vara så. Jag pressar mig inte. Allt har sin tid och ibland får man pussla så mycket i tillvaron. Nu har jag sovit 10 timmar! Jag vet inte när det hände senast. Och jag tror det är för att jag bara låtit bli. Låtit bli att stressa mig själv. Låtit bli att jämföra mig med mig själv. För allt går i cykler. I perioder. Och det förändras. Jag följer med. För första gången i mitt liv följer jag med utan att skuldbelägga mig på något vis. UTAN. Och svaret kommer direkt. Jag sover djupt och vilsamt. Jag får ingen förkylning trots att den varit på gång hela veckan. Och framför allt, jag LÄNGTAR till min yoga. Det är också härligt, att längta ibland, känna att suget efter mina rörelser och min andning blir stort och mäktigt. Det regnar och är fuktkallt ute. Sonen är igång med dammsugaren och jag älskar hushållsarbete när man har tid för det. Att göra i ordning. Komma ifatt. Kanske baka något? Dagen är lång framför mig. Alldeles ledig. För första gången på 2 månader är jag fri i min tid. Och vi behöver det tror jag. Inte planera in hela tillvaron. Jag är mästare på att tycka att jag hinner allt, men när jag ger mig själv mellanrum - när jag inser att det går för fort med för mycket då - behövs en paus. Även med yogan. För mig är det så. Och jag låter bli. Tills jag gör igen :) Ha en skön helg!

8 kommentarer:

  1. Jag har märkt att när jag låter bli att göra motstånd mot det som är och istället bara tillåter allt så försvinner det jag tidigare gjorde motstånd mot.

    Som du skriver tror jag också att vi behöver ha tid som inte är planerad in i minsta detalj. Jag tror att det är då man slappnar av bäst.

    SvaraRadera
  2. Åh vad rätt du har och vad jag håller med. Längtar efter sån oplanerad tid...

    SvaraRadera
  3. en sann tidsoptimist känner igen sig.
    och är tacksam att bli påmind.
    ha en skön vilsam helg.
    kram

    SvaraRadera
  4. Bara vara. Sköna tillvaro!
    Jag tror att lugnet kommer delvis av att du hittat rätt i tillvaron, att bitar fallit på plats och du kan & får andas i den egen takt. Den fantastiska stillheten inombords när vi mår bra - helt enkelt.
    Kram såhär på kvällskvisten!

    SvaraRadera
  5. Det där behöver jag träna på, inga ambitioner och inga krav. BARA VARA!! kram

    SvaraRadera
  6. Härligt att läsa att du tar dig tid utan måsten.

    -BARA VARA TID- bör finnas inbokat i kalendern:
    Varje dag
    varje vecka
    varje år

    Söndagskram!

    SvaraRadera
  7. Åh så skönt. För en planerare som ajg själv så måste egentiden planeras in. Sjukt det låter, men då blir det av och jag kan bara släppa allt. För det är ju det jag planerat att jag ska göra. Stört, men åtminstone ett steg i rätt riktning. Vem vet, en dag kanske jag bara kan vara utan att planera in det.

    SvaraRadera
  8. Hej hej!
    Det låter underbart! Allting har sin tid och det är bara bra att längta lite till yogan.

    Ljus*
    /V

    SvaraRadera