söndag 10 oktober 2010

Utmaning

Skriver om platåer, skriver om drama. Vad är det jag vill? I helgens milda höst har jag kokat ner det till vad det handlar om för mig - en utmaning. Nu. I yogan. Behöver jag. Hittar en helgkurs i London för en av de lärare jag respekterar mest inom Shadowyogan, John Evans. 21 oktober åker jag dit! Till London. Med L, min dotter. Lite semester och kvalitetstid. Men också yoga. För en lärare. En lärares skarpsinne och ögon. Jag behöver det. Att bli sedd. Men också för att gå vidare. Att bli bekväm i yogan - vill jag inte. Missförstå mig rätt. Hör människor prata om att yogan är någon slag tillflykt. En glädje där inget är svårt. Blir inte glädje för mig på det viset. Jag behöver utmaning. Och jag tror att utan att förflytta våra gränser - ingen andlig utveckling. I bekvämlighetszonen - ingen utveckling. Svårt men egentligen enkelt. Vad det än handlar om. Om vi hela tiden befinner oss där det inte är svårt på något vis - hur utvecklas vi då? I min värld, behöver vi utmaningar. Ha det lite tufft. Ibland. När någon håller oss i en asana som vi absolut inte vill stanna i. Eller påpekar det som är dolt för oss. För mig är det övermäktigt att hålla mig själv kvar i det som skaver. Jag är inte där. Behöver någons blick. Som jag litar på. Som jag vet kan hur mycket som helst som jag själv inte kan. Så jag skaffar mig en utmaning. Nu är jag där.

16 kommentarer:

  1. Det är något tryggt och vackert med att bli just sedd..Jag känner att jag också behöver det just nu..har inte så mycket ork som jag hade önskat. Men jag jobbar på det. Å jag tror som du att vi alla behöver utmaningar..kan bara tycka att det är bra tufft att utmana sig själv ibland..jag har ju mitt svåra som jag behöver komma förbi å varje dag är en utmaning. Men jag håller med dig och önskar dig å dottern en fin och givande resa!KRAM
    PS. jag bloggar inte runt så mycket nu pga orken men jag kommer tillbaka å jag finns här lite vid sidan om..

    SvaraRadera
  2. Utmaningar
    -det som får vårt maskineri att hållas vid liv.
    För många utmaningar får oss att koka över, för lite gör att vi rostar igen.

    Önskar dig all lycka och framgång med din London- utmaning! Vilken glädje att få dela den med dottern.

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Åh så sant! Jag vill inte heller bli bekväm, i någon del av livet. Vi måste utmana oss själva för att växa, för att ni vår fulla potential. Vi kan ju så mycket mer än vi tror. Varma kramar!

    SvaraRadera
  4. Hej hej!
    Ha det så kul i london sedan! Utmaningar är bra det får oss att förstå att vi lever och att vi klarar av saker. Det stärker självförtroendet.
    Ljus*
    /V

    SvaraRadera
  5. Vad roligt att åka till London på kurs :)

    SvaraRadera
  6. Superbra beslut att åka till London. Förstår dej precis! Kan inte utveckla det mer än så :) Däremot har jag ett mail på gång till dej, men ha tålamod med mej... det kan dröja nån dag innan jag kommit till punkt. Kram så länge!

    SvaraRadera
  7. Låter underbart syster! En utmaning är precis vad jag själv söker, men jag hittar inte riktigt rätt..
    Men den som söker ska ju finna - eller hur! :)

    SvaraRadera
  8. Ja det är nog vad som driver oss... och vi får väl vara tacksamma för det, annars hade du ju inte bokat dig till LONDON!!!!!;) Så roligt!! Hoppas resan ger det du behöver nu!!

    Kram:)

    SvaraRadera
  9. Toril - låter bra att du vilar dig. Finns här när du har tid och lust! Kram
    Sue - ja det ska bli jättehärligt att åka med henne. Kram tillbaka!
    Maria - eller hur? Det är bara att ta för sig. Kramar!
    Siv - det ska verkligen bli jättekul!
    Nina - allt tålamod i världen har jag :) Ser fram emot mail när det väl kommer. Kram kram
    Alexandra - ja det tror jag. Men kanske inte alltid det man själv hade tänkt :)
    Milla - javisst är det. Ja det tror jag att den gör. Kram kram

    SvaraRadera
  10. Hej fina
    och tusen tack för att du skickat din mailadress till mig...jag bygger sakta men säkert upp min kontaktlista igen.

    Och vad roligt att du åker till London och yogar - spännande! Om du är kvar över helgen 29-30 okt så är det Englands största Yoga Event på Olympia i London. Adress; Hammersmith Road W14 8UX om du tar tunnelbanan åker du till Kensington Olympia. - En massa bra yogalärare är med från hela världen.. stor hall med montrar där man kan köpa massa yogagrejer..
    www.theyogashow.co.uk

    Min vän Swami Saradananda är med där varje år, och jag har blivit erbjuden att hjälpa henne i henner monter, men kan ej åka...Men dit skall jag någon gång..verkar vara en superhäftig show.
    Swamis hemsida: www.flyingmountainyoga.org ifall du vill läsa om hennes yoga, kurser och böcker hon skrivit.

    Sköt om dig!
    Kraam

    SvaraRadera
  11. Nej jag är inte kvar då och jag vet att det är yogafestival... allt funkar inte alltid :)

    Ska genast kolla hennes hemsida. Kramkram

    SvaraRadera
  12. Kan inte sluta tänka på det du skrev att vissa tycker att yogan är en tillflyktsort med glädje där ingenting är svårt. Jag tycker ändå att det är bättre att välja glädje= yogan om det nu finns den möjligheten. Tycker att så många fokuserar på det som är svårt. Svårigheter kommer till en förr eller senare även om man yogar.. Tack för att du inspirerar mig att fundera över viktiga saker!

    SvaraRadera
  13. Oj, tänk att en liten mening kan sätta igång saker, härligt! Självklart känns väl glädje att föredra :)
    Det är svårt att formulera sig ibland. Men det jag försökte säga är att om man aldrig tycker att något är svårt i yogan, om man aldrig möter något som utmanar - då händer inget inom en heller. Om du förstår?
    Kanske fokuserar man på det svåra för att man vill förstå, gå vidare och för att det helt enkelt utmanar? Jag kan känna för min egen del att när det verkligen har hänt saker, det är när jag klivit rakt in i det som varit svårt. Och DET ger en enorm glädje. Är jag tydlig?

    SvaraRadera
  14. Yes, då fick det en annan innebörd för mig. När man stöter på en rädsla i yogan, i en asana & man vågar möta den, kanske med en erfaren lärares hjälp, så tycker jag att man får utveckling & glädje..

    SvaraRadera
  15. Hej Annika,
    ligger lite lågt med bloggandet för tillfället. Men vad roligt att du ska resa till London! Välkommen till England. Själv är jag på en alternativ hälsomässa i London nu på Lördag =). Jag har även en tredagars-biljett till Yoga mässan nästa helg! Ska bli så roligt. Ha en härlig resa tillsammans med dottern.
    Kram

    SvaraRadera
  16. Tack rara du! Såg att det är yoga högt och lågt nästa helg, men då är vi inte kvar :) Ha det så skönt du också. Kram!

    SvaraRadera