torsdag 16 december 2010

En stund av tur

Snöyra. Piskande horisontellt. Men. Det är ju vinter. Och idag var vi ute och tittade på husbygget vårt. Bestämde var fönster och dörrar ska vara. Fort in i bilen igen och med en kanske något för tung fot på gasen - så kanar jag i diket. Så retligt! På tvären står bilen. Och jag suckar inte ens. Jag bara känner att det var klumpigt. Och lite för stressigt där i kylan. Vilken stund av tur, att inget annat hände. Och byggkillarna, som bygger vårt blivande hem, de bara kastade sig fram, använde sin fyrhjulsdrivna bil, en lång tamp och efter några turer fram och tillbaka, där bilen nästan stod på två hjul på högkant i snömassorna så var den uppe på vägen igen. Vips. Sådär bara. Med ett skutt. Jag blev inte ens arg och irriterad, som jag med säkerhet vet att jag hade blivit tidigare. Ingen energi på ilska eller svordomar...Inte ens en spark på mig själv! Och ja, Jag vet ju vad det beror på. YOGA. Med stora bokstäver. Så klockrent att ha den. I sig. I tillvaron. I vardagen. I en kanande bil i snöstorm och stora drivor. Min dag. Just idag.

7 kommentarer:

  1. Ja. Verkligen att välja sitt krig.

    SvaraRadera
  2. Hej Annika, svarar här också om du inte läser på min sida. Såg inte din kommentar förrän nu, har gjort om inställningen så jag ska uppmärksamma kommentarerna. Det finns lite olika referenser till sanskritnamnen kan man upptäcka. T ex är jag lite konfunderad över tadasana, om man slår på den på yoga journal är det en stående position med armarna ner, medan i baptistes yoga (power vinyasa) är den med armarna uppåt och handflatorna ihop. Och som du säger heter den sittande positionen dandasana, och enligt baptistes yoga är dandasana en hög pushup eller "plankan". Så det kan vara lite olika precis som svenska och engelska namn kan variera mellan olika traditioner.

    SvaraRadera
  3. Fint att Yogans magiska touch ar med dig utanfor mattan. Din Pitta dosha ar med andra ord i balans eftersom varken kritiserande eller irritation uppenbarade sig. Strongt gjort!

    AdventsKram

    SvaraRadera
  4. vilken härlig inställning du har! :) Yoga gör mycket för ron. Ditt inlägg var lite som ett exempel ur min stressbok, där vi pratar om just stressreaktioner och allt runt det.

    hoppas att du får en bra och mysig dag! ta hand om dig! kram

    SvaraRadera
  5. Skönt att det gick bra. Att du är hel!
    Och jag kan känna igen mej i detdär accepterandet - att jaha, nu gick det sådär. Så går man vidare. Andas :)

    SvaraRadera
  6. kör försiktigt! skönt att inget värre hände, ännu en gång...
    stor kram till dig

    SvaraRadera
  7. Andas in, andas ut!
    Slutet gött, som yoga vill förmedla!

    SvaraRadera