fredag 31 maj 2013

Schackpjäs

En tung vecka. Knasigt väder. Kokhett omväxlande med  störtregn som kastar alla äppelblomsbladen i marken. Gräset växer  hysteriskt. Vi behöver klippa det var femte dag egentligen. Om vädret tillåter. Min man krockade i början på veckan. Han  och de andra inblandade klarade sig bra. Men bilen blev skrotfärdig. Det viktiga var självklart att ingen skadades. Men man blir lite stukad när det händer. Lite chockad. Jag blev lite upp och ner. Det blir lite krångligare i hela vardagen. En unges dator kraschade just när terminens sista uppgifter skulle mailas in. Tårar och trassel innan allt reddes up och det gick att lösa på ett annat sätt än det var tänkt. När det händer saker i min närhet så påverkas jag naturligtvis. Tidigare har det satt sig i kroppen men nu är det som det sätter sig i sinnet. Jag har varit enormt trött. Ja pollenallergin gör ju sitt till. Men jag har varit överdrivet trött. Igår gav jag mig själv lite andrum. Jag åkte på en ayurvedisk oljemassage, abhyanga, som jag gör någon gång då och då. I två och en halv timme så flöt jag upp och ner i tanken. När oljan omslöt hela mig. Varje led. Mitt huvud. Mitt ansikte. Somnade och vaknade. Blev mjukare. Även inombords. Kom hem och somnade väldigt tidigt. Vaknade vid fem. Upp med min yoga. Där och då. I den stunden äger jag mig själv. Hela vägen. Inifrån och ut. Och vi är varsamma med varandra hemma. För när tröttheten övermannar mig blir jag lättirriterad, svårt att hålla mig sval. Men med abhyangan i både kropp och sinne och med morgonens yoga har allt fått sina rätta proportioner igen. Och igen. Utan den skulle jag vara som ett rö för vinden, som en schackpjäs som någon annan flyttar. Nu flyttar jag mig själv, den stora skillnaden. Önskar er varsamhet och glädje i helgen!

10 kommentarer:

  1. Låter ljuvligt med massagen! & jag känner igen mig i det trötta & lite hopplösa, men litar på att det vänder snart! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är det. Ja kanske vänder det snart, någon gång i alla fall! Kram

      Radera
  2. Ibland blir det allt för mycket, skönt med massagen och att det gick bra för mannen.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja precis. Ja det var skönt att inget värre hände. Vi blev lite skärrade trots allt. Kram!

      Radera
  3. Vill bara säga att jag läst det du skrivit medan jag mer eller mindre varit offline, men det har inte räckt ord till någon kommentar.

    SvaraRadera
  4. ja där..bara det att kunna välja hur man tar sin dag..allt som händer. tänk det är alltid mer att uppleva, begripa av livet. vad bra att inge skadades vid krock! livet..tänk bara hur fint det är att vi får andas och leva, idag med. jag försöker vara tacksam för allt som är bra när det kör ihop sig. också så lätt annars till frustration och stress som tar sig uttryck minsann (ler), och önskar dig en underbar dag..

    kramar Lycke

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lycke! Och att ta till vara stunden, så lätt, så svårt. Kramar½

      Radera
  5. Åh du... vilken tur mitt i allt... Drog efter andan när jag läste... Och även datorn, och allt sådant som måste fungera, även om det inte gäller liv... ja jag vet, och det tar energi, allt sådant, mitt i tacksamheten. Du, nu tar vi en kopp kaffe ihop:) Varm kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag vet! Och smått som stort kan dränera, även om man får prioritera och inte dras med. Det har varit lite tungt, men nu är maj över! En svår månad känslomässigt varje år helt enkelt. Stor kram och nu blir det lite kaffe :)

      Radera