torsdag 27 juni 2013

En god morgon

En riktigt god morgon. Sover djupt men vaknar ändå vid 04.30. Ger mig själv tid att vakna i mitt eget djupa andetag. Ligger en lång stund i sängen och bara andas långt ner i kroppen. Känner att jag är hungrig! Det är otroligt sällan jag vaknar och vill äta, tänker ändå att det är ett friskhetstecken. Tassar ner till köket och gör mitt citronvatten. Dricker det på verandan. Det är kyligt och det duggregnar. Sveper en filt om mig och bara sitter där. Vaknar till. Ser en ekorre springa med spänst längs trädgrenar och svinga sig utan problem. Hela trädgården är vattnad och daggkåporna har till och med böjt sig mot marken. Det måste ha regnat hårt. Hämtar tidningen som är blöt. Vår brevlåda läcker någonstans. Tassar upp igen och tänder mina ljus och rökelse. Tonar in mitt mantra tyst inombords och knäböjer. Och jag är där. Igen. I min serie. Har vissa nya delar kring min tunga och tänder som jag ska göra och det är svårt. Jag får verkligen koncentrera mig på att ha tungan annorlunda. Och jag känner värmen stiga, svetten i hårfästet. Det är så befriande skönt mitt i allt kring motståndet som kroppen först visar mig. Efter min yoga är det gott med en grön smoothie på avocado, spenat, vetegräs och lite mango. Dricker den långsamt. Känner att blomkålssoppan från igår kväll finns kvar i magen. Mixade blomkål och zuccini till en slät och fin soppa med lite lite grädde i. Nu är jag fortfarande hungrig så jag slår till på smörgås, bröd gjort på kokosflingor och kokosmjöl och det går till och med att rosta. Brer tjockt med smör på som smälter. Vardag som jag vill ha den. Känner mig priviligierad och på väg tillbaka till min form. Önskar dig en riktigt god morgon och en skön dag!

9 kommentarer:

  1. Ha en skön dag själv!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Så skönt det låter Annika, och jag blir glad att du hittar ditt ljus igen.
    Var rädd om dig.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  3. Later fantastiskt! Hoppas att resten av dagen blir lika bra. You primed it well! :) Kram

    SvaraRadera
  4. låter så härligt den där formen du hittar tillbaka till. hela din morgon, din vardag..börjar hitta en del jag med. hej sommaren, vi är här nu, visst är vi..

    fredagskramar Lycke

    SvaraRadera
  5. Fina Annika,

    Vilken härlig morgon..! Att väcka kropp och sinne på ett naturligt sätt, utan att jagas igång egot, som så gärna vill pocka på uppmärksamhet och förmedla alla "måsten" och "borden".

    Jag hade oxå en fin skön morgon, där jag bara kunde vara. Lät tankar passera och fokuserade på andningen och stillheten bortom tankarna.

    Yogade lugnt och njöt sedan av en god frukost.

    Kram
    Mia

    SvaraRadera