måndag 24 juni 2013

Nu börjar min detoxvecka

Midsommar susade förbi. Jag har slutat med min medicin. Slutat hosta. Nästan. Yogat försiktigt. Gått långpromenad och blivit trött. Nu börjar min vecka av att återta mig själv. Startar dagen kl 06 med hett citronvatten, en halv citron pressad i hett vatten. Tar en tesked honung, men äter den kall. Annars försvinner de läkande egenskaperna enligt ayurvedan. Gör lite mjukyoga. Frukost med gröt på ägg, kokosmjölk och kokosmjöl. Ovanpå gröten pistagemandlar och gojibär. Syndigt gott! Har med mig massor av gott te till jobbet. Yogitea roibos, ekologiskt vitt te med citron, yogitea med mint. Till lunch blir det sallad, majonnäs och lax. En soppa till kvällen. Äter tillskott i form av Omega3, Magnesium och D-vitaminer. Skall starta ikväll med Chlorella, ett tillskott som är nytt för mig och som kanske är den stora nyheten för veckan. Mitt mål är också att göra yoga och promenera varje dag. Jag vill tillbaka till min form. Men jag är vis av skadan, kör inte för hårt - låter kroppen hinna med.
När man läser om detox och googlar så hittar man sättet att äta på som jag redan har. Det vill säga. Man utesluter det vita i form av mjöl, socker och stärkelse. Där befinner jag mig redan. Jag tänker dock äta lite mer paleoinriktat. Det vill säga, ta bort mjölkprodukter. Det enda i den vägen som jag äter är ghee, klarnat smör. Och jag längtar tills jag är i form igen. Att få yoga mig svettig. Att kanske till och med ta en liten joggintur. Men nu tar jag det i rätt ordning. Till kvällen har jag bokat in en taktil massage. Jag ska vårda mig. Det känns riktigt bra att äntligen vara på väg. Jag rensar ut.

7 kommentarer:

  1. hej annika,
    låter härligt!
    ät och må gott. kramar

    SvaraRadera
  2. det låter så härligt och klokt kära du! har också tagit första steget mot tillbaka till mig själv i matväg, motionsväg...har slarvat länge och det känns.. :)

    kramar Lycke

    SvaraRadera
  3. Fina Annika,

    Det låter som du är på rätt väg när det gäller hälsan. Att du mentalt är på rätt spår förstår jag ju att du är, men jag menar att det känns som om kroppen "hänger med" nu. Skönt att hostan lugnat sig. Jag har haft två månader med besvärande halsont, men idag vaknade jag tredje dagen i rad utan halsont eller hosta och det känns underbart!

    Tack för att du delar med dig om dina idéer om detoxen. Jag skall köpa hem fina citroner jag med och börja morgonen på samma vis som du.
    Jag brukar ta en kopp chai te med en tesked ekologisk kokosolja i, men skall ändra rutinerna för några dagar för att rensa ut lite jag med :))

    Kraaaaam
    Mia

    SvaraRadera