onsdag 9 oktober 2013

Tejpar min mun, Medveten Andning II

Jag tejpar min mun. På kvällen när jag släcker lampan och det är god natt, då tejpar jag över min mun. Visst låter det lite läskigt? Visst kan man undra vad man sysslar med ibland :) Men faktum är att jag vill näsandas så mycket det går. Och när jag sover vet jag ju inte hur jag gör, men eftersom jag vaknar med torr mun och är törstig så har jag förstått att jag andas med öppen mun ibland när jag sover. Första gången jag gjorde det så fick jag en slags klaustrofobisk känsla och rev av den direkt. Har sedan när jag vaknat insett att jag tagit bort den under natten. Men nu. Nu vaknar jag och den är kvar! Det är ganska fantastiskt. Och jag sover djupt. Skönt. Och tackar för all kunskap som kommer mig till godo av olika människor. Varför gör jag det? Återigen. Jag vill djupandas via min näsa. Som värmer inandningsluften och som har en bakteriedödande funktion. Skapar en bra pH-balans i kroppen. Jag vill orka mer i min träning. Medveten andning it is!

Jag bjuder på en trött version av mig själv från igår kväll med tejpen på strax innan sovdags!

21 kommentarer:

  1. Så spännande! Och så otäckt! Jag följer med spänning!!!
    M

    SvaraRadera
  2. Följer också med spänning!

    SvaraRadera
  3. Läskigt, spännande och fantastiskt på samma gång!
    Du är så modig ♥

    SvaraRadera
  4. Vilken galen och jättebra idé! :D Ska absolut testa, varmt tack för att du delar med dig! Hur länge har du sovit med tejpad mun?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja eller hur? Och det är inte min idé på något sätt, jag bara förmedlar Anders Olssons klokskap. Jag har gjort det tidigare, för ett år sedan men inte så regelbundet som nu och tidigare även med ett mentalt motstånd. Det är borta nu! Och kroppen mår fint :)

      Radera
    2. Har nu sovit med tejpad mun sedan i onsdags. Sover otroligt bra, lugnt och djupt, vaknar utvilad. Underbart! Har även läst på en del om att andas genom näsan och att tejpa munnen. Det är ju både välbelagt och vanligt! T o m Apoteket tipsar om det på sin sida, för de som snarkar. Tydligen ett av de mest effektiva sätten att råda bot på snarkning, och dessutom helt utan biverkningar eller ingrepp. Så himla självklart och smart. Tack igen för att du delade detta!

      Radera
    3. Åh vad glad jag blir! Visste inte att Apoteket tipsar om det. Tack själv!

      Radera
  5. Ja! Som de övriga sagt - läskigt, spännande och kittlande ide'. Vågar jag? Tänkte på det igår kväll...

    SvaraRadera
  6. Tack för hejaropen! Jag känner mig inte speciellt modig :) Bara frimodig kanske man kan säga. Jag rekommenderar det vamt. Inget otäckt kan ju hända. Det är ett mentalt spöke bara. Fortsättning följer!

    SvaraRadera
  7. (ler) vad du är fin och klok vännen! kanske jag borde prova jag med * Men vet du! jag har faktiskt varit på meditation ikväll. ett möte med flera andra. har så svårt att ta mig tid när det bara är jag själv. men det var underbart i sällskap med andra. ska dit nästa torsdag också. vareviga torsdag som det känns nu..

    kramar genom hösten, Lycke

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh goda nyheter Lycke! Det är alltid skönt att sitta i grupp när man börjar med något. Må så gott och stor kram!

      Radera
  8. Tejp på munnen är det bästa. Jag använde det månader i sträck efter att ha gått Anders utbildning. Nu använder jag det när jag märker att kroppen behöver det. Funkar fint varje gång. Testa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen det är just det där, att man tappar bort det och inte har det som rutin. Jag tror att jag alltid behöver det!

      Radera
  9. wow, spännande, aldrig hört talas om, helt klart värt att pröva!
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är nog ganska nytt tror jag. Kramar!

      Radera
  10. Intressant. Tror absolut att detta är bra, näsandning är ju det vi behöver, vad jag förstår. Själv är jag i en mardrömssituation, då jag är rädd för att jag har sjukdomen als. Detta gör att jag andas mer och mer genom munnen, i stället för med näsan. Mina lungor har blivit svagare, och jag orkar inte andas ut all luft, utan det blir lite kvar. Det känns trängre i näsan. Jag kan inte göra något åt detta nu. Så du som är frisk, passa på!
    Balans i tillvaron. IN och UT. Det blev tyvärr för mycket IN, för mig, vilket gjorde att min kropp började växa inåt, i stället för utåt :-( Nu andas jag alltså mer IN, än UT. Det krävs muskelkraft för att andas ut. Kroppen får för mycket CO2, i sig. Sjukdomen leder till att man kvävs till döds. En helvetes sjukdom, alltså. /bella

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bella, jag hoppas att du har varit till doktorn gällande din farhåga kring ALS. Jag känner alltför väl till den sjukdomen, min mamma dog i den 1986. Jag skrev om det här http://enaningomyoga.blogspot.se/2010/08/svingar-mina-ben.html
      Du får träna din utandning genom speciella andningsövningar, titta in på www.medvetenandning.se och se om något kan passa dig. Jag önskar dig ett varmt lycka till!

      Radera
  11. Jag tränar på Friskis&Svettis ibland. Där brukar de just säga andas in stort och fyll hela bröstkorgen. Men sedan hinner man aldrig dra ner andningen så djupt som du skriver. Varför gör de så?
    U

    SvaraRadera
    Svar
    1. För att de inte vet är väl det korta svaret på det.

      Radera