måndag 4 november 2013

Lyxigt glad

Tre dagar utan dator. Vilken lyx! Varken jobb eller lustfyllda blogginlägg. Min älskling och jag tog bilen och tuffade neråt Göteborg efter en skön sovmorgon i fredags. Vi har två av tre barn i den staden och det är skönt att bara få rå om varandra ibland. Kramas lite hipp som happ. Prata allvar lite då och då. Skoja och skratta så kinderna värker. Långa hotellfrukostar. Bio. Film hemma. Middagsfix av min man och son medan tjejerna åt godis och såg ännu en film. Allt medan diset och mörkret gjorde vad de ville utanför fönstret. Inget märkvärdigt. Men ändå märkvärdigt. Det är en sådan frihet. Sådan lyx.
    Vi lyssnade på en ljudbok i bilen, den räckte precis tur och retur. Och vilken bok! Jag måste lyssna på den igen och igen. Den är slut på förlaget. Den finns varken inbuden eller som pocket. Men som ljudbok. Och den här boken är så märkvärdig. Den är ett svar på många frågor i mitt inre. Ställda och inte ställda. Slumpen är ingen tillfällighet av Jan Cederqvist. Jag har inte ord att beskriva den på ett rättvist sätt. Han har sammanfattat olika stråk av både forskning, filosofi, stora tänkares tankar om vårt medvetande. Och om synkronisering. Ni som läst mig ett tag vet att jag har lite svårt för The Secret. Något där i den boken som på riktigt stör mig. Haft svårt att formulera mig. När jag lyssnade på den här boken så slogs jag av djupet i det som förmedlas. Begreppet som Cederqvist använder är synkronisering. Och det säger så otroligt mycket mer än till exempel ord som lagen om attraktion. För synkronisering är alla miljarders nätverk som till synes slumpartat skapar händelser som är som ett direkt svar på något. Häpnadsväckande detaljerat i vissa fall. Jag rekommenderar den om och om igen för den som undrar. Han säger också att synkronisering är inget som kan manipuleras eller beställas. Det är något man öppnar sig för och så sköter universum om det. På sitt eget humoristiska sätt många gånger. Den gav mig hundra nya tankar och svarade på lika många. Jag känner en idé ta form i mitt inre som sammanfattar vissa delar av mitt eget utforskande kring mitt medvetande och min egen personliga utveckling. Att öppna sitt eget energifält, sitt medvetande, mot det större och den allomfattande energin, eller Gud eller Allah eller vad du vill kalla det. Att ta emot kunskapen så fantastiskt packeterat. Jag bugar mig. Jag tackar för att jag har den i min hand. Jag går vidare, stärkt i min uppfattning och förvirrad av allt det nya som ändå känns välbekant. Sorry om jag låter snurrig, jag är lite snurrig. Lyxigt glad och snurrig helt enkelt.

13 kommentarer:

  1. Hej! Det har varit så mycket omkring mig ett tag så jag har inte tagit mig tid att läsa dina inlägg ordentligt. Bara skummat igenom. Idag tog jag mig tid, tog varje ord på min tunga, smakade på dem. Du skriver så fantastiskt fint, Annika. Att läsa dina inlägg är som att ligga på den allra mjukaste kudde och bli smekt med en fjäder. Låter lite corny, men det är så det känns. Jag ser fram emot att få läsa din bok.
    Kram Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Carina, vilken fantastisk komplimang! Jag ler i hela kroppen av det du formulerar så mjukt. Kramar!

      Radera
  2. Oj, nu gjorde du mig nyfiken igen. Förvirring är väl ändå första delen på förändring...tror jag.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Åh, fina ord. Som vanligt. Och boken låter som något för mig!! (Kan hålla med dig om The Secret lite grann, men budskapet är spännande )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och tack. Ja budskapet är jättespännande, men har svårt för det där lite "bara du tänker på rätt sak så händer allt bra"-relitionen :) Kram!

      Radera
  4. Härligt med en bok som går rakt in, som vissa saker gör när det är rätt i tiden. Springer jag på den ska jag läsa (kanske biblioteket har). Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja precis! Hoppas du hittar den. Den är fantastisk! Kram

      Radera
  5. spännande, den behöver jag ladda ner känner jag. Precis som du har jag svårt för The secret. Jag gillar nog den här bättre. För själva tankens kraft är precis det jag tror på, men The Secret är för glättig för mig. På något vis. Tack för tips!

    SvaraRadera
  6. Skönt att höra att det inte bara är jag som känner så! Kram!

    SvaraRadera
  7. Oj! den måste jag verkligen lyssna på känner jag direkt! tack för dina ord. för att du finns !!!

    kramar Lycke

    SvaraRadera
  8. och jo..det där fina du skrev hos mig. jag är påväg framåt. det känner jag verkligen. men kan halka bak en aning vissa dagar. men så är det ju alltid. men hur galen man kan bli på sin trassliga hjärna ibland :) men denna ska jag verkligen lyssna på. vi fortsätter framåt, visst gör vi..

    kramar Lycke

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv Lycke! Och ja du är på väg, vi är på väg! Kramar

      Radera